Vitez: Novi požar na brdu Hum

požar Na brdu Hum kod Viteza jučer je izbio novi požar. Na lice mjesta su izašli vatrogasci oba vatrogasna društva iz Viteza te vatrogasna jedinica Šume Srednje Bosne.

Požar je pričinio veću materijalnu štetu, a izgorjela je i jedna štala. Brzom intervencijom viteških vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta, a požar je ozbiljno prijetio i obližnjim kućama.

“Ovo je šezdesed i deveta intervencija u posljednjih deset dana i ovim putem ponovno apeliramo na građane da nikako ne pale korov sve dok vrijeme pogoduje izbijanju požara. Mi smo iscrpili sve resurse u dosadašnjim intervencijama“, izjavio je Muharem Čupina iz DVD „Stari Vitez“.

“Tokom prošle godine smo imali oko trideset požara, što je drastična razlika u odnosu na ovu godinu. Tokom protekle sedmice bilježimo duplo više intervencija nego tijekom cijele prošle godine“, rekao je u izjavi Dragan Radoš iz DVD „Vitez“.

Posted by on 2012-03-27. Filed under Vijesti iz BH gradova, Vitez. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login