Vježbanje je za razbuđivanje bolje od kafe

Vježbanje
Vježbanje

Milioni ljudi barem jednom dnevno posežu za kafom da bi se razbudili te podigli razinu energije. Ali što ako postoji metoda znatno bolja od kafe? Biste li se odrekli omiljenog napitka?

Spisatelj Gregory Ferenstein ima savjet – umjesto kafe uzmite si 30 sekundi za intenzivno vježbanje poput sklekova ili nekih drugih vježbi. Prema njegovim riječima, odmah ćete se razbuditi i naglo će vam porasti razina energije u tijelu.

Za The Daily Beast Ferenstein je objasnio: ‘Kad god osjetim da trebam ‘dizanje’, pronađem neki mirni kutak i napravim nekoliko vježbi. Odmah mi se ubrza puls i nakon toga se osjećam puno poletnije… Otkrio sam da je dovoljno svega 30 sekundi intenzivne tjelovježbe da se čovjek odmah osjeća bolje.’

Dodao je i kako je napravio eksperiment. Jednom je prilikom pada energije konzumirao kafu, a drugi put vježbao. Zaključio je da je tjelovježba puno bolji način za razbuđivanje te obnavljanje tijela i duha.

Posted by on 2013-12-09. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login