Vlada KS ignoriše tešku finansijsku situaciju ZOI-a 84

ZOI 84Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine (STBiH) danas će u Sarajevu organizovati sastanak Uprave i svih radnika KJP ZOI 84 s ciljem riješavanja nagomilanih problema u tom preduzeću čiji radnici već mjesecima ne primaju plaće.

Iz Sindikata navode da je sudbina tog preduzeća neizvjesna, a da Vlada KS-a, koja je osnivač KJP ZOI 84, i dalje ignoriše tešku finansijsku situaciju u kojoj se preduzeće nalazi.

Ističu da su se na organizaciju ovog sastanka odlučili jer su svi njihovi dosadašnji napori da posreduju u organiziranju sastanka između premijera i resornog ministra Vlade Kantona Sarajevo sa sindikalnim predstavnicima KJP Z0I 84 bili neuspješni, a stalno odugovlačenje i izbjegavanje rješenja rezultirali su pogoršanjem situacije.

“Radnici ZOI 84 će istrajati u zahtjevu da dobiju konačne odgovore i budu upoznati o planovima Vlade KS-a kada je u pitanju ovo preduzeće” – saopćeno je iz STBiH.

Posted by on 2013-09-10. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login