Vlada KS povukla odluku o poskupljenju vode i grijanja

Vlada, KS Vlada Kantona Sarajevo jučer je na sjednici donijela odluku da se građanima KS povećaju cijene komunalija, i to cijena vode za 25 posto s PDV-om ili 30 feninga više po metru kubnom i grijanja za 33 posto bez PDV-a.

Ovakva odluka izazvala je ogorčenje građana koji su za danas najavljivali i proteste pred zgradom Vlade KS.

Da je Vlada Kantona Sarajevo jutros, na svojoj 41. sjednici, donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke o povećanju cijena vode i centralnog grijanja koju je donijela na jučerašnjoj sjednici, potvrđeno je i iz Pres službe KS.

“Razlog novoj Odluci je još jednom podcrtana potreba sačinjavanja sveobuhvatnog plana socijalne zaštite i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, a što bi trebalo biti predviđeno i finansijski podržano u novom budžetu Kantona Sarajevo za 2012. godinu. Također, razlog je i izrada finansijskih planova komunalnih preduzeća za sljedeću godinu, u kojima trebaju biti jasno i precizno prikazane mjere racionalizacije i restrikcije materijalnih troškova, te troškova plaća i naknada uposlenih u javnom komunalnom sektoru, a nakon čega će se Vlada ponovno očitovati o cijenama komunalnih usluga”, navodi se u saopćenju za javnost Vlade Kantona Sarajevo.

Posted by on 2011-11-10. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login