Vlada Njemačke dodjeljuje 500.000 eura za humanitarno deminiranje u BiH

deminiranje, BiHNjemačka je ponovo potpisala ugovor sa “Norwegian People’s Aid” (NPA), čime nastavlja pružati podršku humanitarnom deminiranju u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanjem još jednog ugovora u iznosu od oko 500.000 eura sa NPA, ambasador Savezne Republike (SR) Njemačke u BiH Christian Hellbach potvrdio je nastavak dugogodišnjeg angažmana Njemačke u oblasti humanitarnog deminiranja.

NPA s tom podrškom može nastaviti aktivnosti deminiranja na području Doboja/Usore, gdje se sa čišćenjem lokacija otpočelo prošle godine.

Ukupna finansijska pomoć SR Njemačke u oblasti humanitarnog deminiranja u BiH u ovoj godini iznosit će 1,7 miliona eura. Ostala će sredstva firmama iz BiH biti dodijeljena kroz tender koji objavljuje partnerska organizacija “Enhancing Human Security” (ITF).

Njemačka Vlada od 1997. podržava humanitarno deminiranje u BiH, a do sada je u tu svrhu stavila na raspolaganje oko 32 miliona eura, saopćeno je iz Ambasade SR Njemačke u BiH.

Posted by on 2016-05-24. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login