Vlada RS nastoji da pomogne zapošljavanje radnika

Vlada RSVlada Republike Srpske /RS/ nastoji da u što većoj mjeri angažuje građevinska preduzeća, jer ona zapošljavaju mnogo radnika, a u narednom periodu očekuju se nove investicije u građevinarstvu, poručila je ministar za prostorno uređenje, građevinrstvo i ekologiju RS Fatima Fatibegović.

Otvarajući ovogodišnji, 14. međunarodni sajam građevinrstva “Grames 2010″ i međunarodni sajam dostignuća u elektro-mašinskoj industriji i inovacija “DEMI 2010″ ministar Fatibegović je istakla da se novi projekti očekuju u niskogradnji kroz izgradnju puteva i visokogradnji kroz igradnju industrijskih objekata.

“Banjalučki sajam građevinarstva je najveći sajam ove vrste u BiH, a njegovo održavanje je pokazatelj našeg napretka u građevinarstvu i saradnje sa drugim zemljama”, rekla je Fatibegović novinarima nakon svečanosti otvaranja “GRAMES-a” i “DEMI-ja”.

Direktor Međunarodnog sajma građevinarstva “GRAMES 2010″ Dragoljub Bojanić rekao je da na ovogodišnjem sajmu prvi put učestvuju izlagači iz Kine, te da je zabilježen i porast broja domaćih izlagača.

“Broj izlagača ove godine je nešto manji, ali je po kvalitetu ovogodišnja ponuda u odnosu na prethodnu godinu mnogo bolja i kvalitetnija”, rekao je Bojanić.

Na ovogodišnjem sajmu građevinarstvu u Banjaluci svoje proizvode i usluge predstavilo je oko 200 preduzeća iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije, Italije, Njemačke, Kine, Mađarske i BiH.

Sajam je otvoren od 10.00 do 19.00 časova do 22. marta, a završnog dana sajma predviđeno je uručenje nagrada najboljim izlagačima.

Generalni pokrovitelj sajma je preduzeće “Prohema” iz Brčkog.

Nakon današnje svečanosti otvaranja ovogodišnjeg “GRAMES-a” i “DEMI-ja”, na Banjalučkom velesajmu Privredna komora RS je predstavila nastavak kampanje “Naše je bolje” i njeno širenje na građevinski sektor.

U okviru sajamskog programa, danas su upriličeni i susreti privrednika iz RS i Hrvatske.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login