Vlada Tuzlanskog kantona: Studentski krediti za studente prvog ciklusa studija

studentiNa 41. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona, održanoj 09. maja 2012. godine, u Tuzli, donesena je Odluka o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu kredita redovnim studentima prvog ciklusa/dodiplomskog studija po osnovu materijalnog položaja i socijalnog statusa, te studenata koji su ostvarili natprosječan uspjeh.

“Pravo na dodjelu kredita imat će državljani Bosne i Hercegovine koji imaju status redovnog studenta pod uslovima da imaju mjesto prebivališta na području Kantona, da imaju mjesto boravišta u statusu raseljene osobe na području Kantona, ili da su prije ostvarenog povratka imali status raseljene osobe na području Kantona, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali određenu godinu studija, da ne primaju kredit, nagradu ili stipendiju od drugog davaoca u ukupnom godišnjem iznosu većem od 1.000,00 KM, te da ne primaju kredit, nagradu ili stipendiju od drugog kantonalnog organa koji se finansira iz Budžeta Kantona”, navodi se u saopćenju Vlade.

Studentski kredit dodjeljivat će se u ukupnom godišnjem iznosu od 1.200 KM po studentu.

Studenti za koje se vrši subvencioniranje smještaja i ishrane u studentskim centrima neće moći biti korisnici studentskog kredita.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK će raspisati konkurse za dodjelu kredita za tekuću godinu i iste objaviti u dnevnom listu i web stranici Ministarstva.

Posted by on 2012-05-15. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login