Vlašić: Sve spremno za naredni vikend

Vlašić, skijanjeSki liftovi Babanovac i Markovac su s redovnim radom počeli već prošlog vikenda, pa su svi oni koji su imali mogućnost boraviti na ovoj planini prethodnih sedam dana, mogli i uživati u njenim ljepotama, ali i kvalitetno pripremljenim ski stazama.

Svaka noć, kada to temperature zraka dozvoljavaju, koristi se za proizvodnju vještačkog snijega, posebno na završnoj padini centralne staze ski lifta Babanovac, na kojoj se inače uvijek i javljaju prva oštećenja.

Vlašićki ugostitelji ovaj period, pred božićne i novogodišnje praznike, koriste da velikim pogodnostima dovedu goste.

Hoteli Blanca i Vlašić, te pansion Relax se izdvajaju u toj ponudi, a očekuje se da im se uskoro pridruže i drugi.

Lijepo vrijeme gosti koriste za predah i kvalitetan obrok na terasama Vlašićke kolibe i pansiona Šalak.

Ovih dana se realiziraju i aktivnosti na instalaciji još dvije kamere koje će svim zainteresovanim putem interneta uživo prenositi video sa Vlašića.

Predstojećeg vikenda, još jedna atrakcija će zauzeti svoje mjesto u ukupnoj turističkoj ponudi. Radi se o balonu na topli zrak koji će gostima na centralnom platou ispod vlašićke skakaonice ponuditi pogled s 40-50 metara visine iznad tla.

Također, tradicionalna manifestaciju S(h)ankanje bit će održana 20., 21. i 22. decembra, a za nju ove godine vlada veliki interes.

Travničko udruženje “Krug” obavlja završne pripreme za, također tradicionalni, doček Nove godine na otvorenom. Najavljuju organizaciju višednevnog programa koji počinje 29. decembra i završava 2. januara.

Posted by on 2013-12-05. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login