Vlasti Barbadosa se bore za povećanje broja turista

 Barbados

Barbados

Vlasti Barbadosa pokušavaju da privuku turiste tako što će im osigurati određenu sumu novca za trošenje na ostrvu, pokušavajući između ostalog i time da ukažu na visoke avio takse koje primjenjuju engleski avio-prijevoznici.

Ovo karipsko ostrvo koje je izuzetno popularno mjesto za odmor britanskih turista će kao podsticaj putnicima dijeliti vaučere u vrijednosti do 200 dolara ukoliko se odluče da jedan dio odmora provedu na ovom živopisnom mjestu.

Odluka je donijeta zbog pada posjete engleskih turista od 10 procenata, koji je uzrokovan skorašnjim porastom avio taksi koje su uvele engleske avio-kompanije, prenosi B92.

Iznos vaučera koji će turisti moći da potroše na Barbadosu zavisiće od dužine boravka, a moći će da se preuzmu u izabranim restoranima, hotelima, agencijama za iznajmljivanje motornih vozila, prodavnicama i turističkim agencijama, a ponuda će važiti u ograničenom vremenskom periodu za putovanja do 21. decembra 2013. godine.

Prema toj ekskluzivnoj ponudi gosti koji na Barbadosu ostanu najmanje pet noći mogu da računaju na “džeparac” od 150 dolara po osobi, a oni koji ostaju sedam noći će dobiti nešto više od 200 američkih dolara.

Predstavnici za štampu Turističke organizacije Barbadosa saopćili su da je ova akcija direktan odgovor na smanjenje broja turista od 10,7 procenata u augustu koji dolaze iz Engleske, u poređenje sa istim mjesecom prošle godine. Oni za taj pad krive porast taksi koje engleski putnici plaćaju prilikom rezervisanja letova.

Ove takse plaćaju putnici koji lete sa engleskih aerodroma i za četvoročlanu porodicu mogu da iznose i do 500 američkih dolara, što je otprilike cijena za četvorodnevni boravaka na ostrvu. Oni mogu biti još veći ukoliko se leti u premijum ekonomskoj, biznis ili prvoj klasi i mogu da narastu čak do 850 dolara.

Takse za letove ka karipskim ostrvima su od 2009. godine skoro udvostručene i oštro su kritikovane od karipskih vlasti jer se ne primjenjuju na ostale destinacije, pa su okarakterisane kao diskriminatorske.

Iznos ovih avionskih taksi se izračunava prema četiri kriterija i računanjem razdaljine od Londona do krajnje destinacije, pa se događa da po tom sistemu manji iznosi taksi plaćaju oni koji su se odlučili za letove do Kalifornije ili Havaja.

Posted by on 2013-09-24. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login