“Vlatko Stefanovski Trio” u Coloseum Clubu

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski

Svi posjetioci Coloseum Cluba (Sarajevo) će u subotu, 9. februara sa početkom u 22 sata  imati priliku uživati u jedinstvenom nastupu sastava “Vlatko Stefanovski Trio”.

Trio istaknutog makedonskog gitariste Vlatka Stefanovskog i bivšeg frontmena kultne grupe Leb i Sol, čine pored Stefanovskog basista Gjoka Maksimovskog i bubnjar Dejan Mirosavljević.

Od osnivanja grupe Leb i Sol, koja je nekada bila jedna od najjačih grupa na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski Trio privlači posebnu pozornost na svoj stil muzike. Spoj makedonskih nepravilnih ritmova i savremenog rocka, koji uzbuđuje opet i iznova publiku svih uzrasta i muzičkih preferencija.

Vlatko će nastupom u Coloseum Clubu pokazati zašto je poznat kao vladar kreiranja kombinacije žanrova i melodija koje sadrže stilove etno i ambijentalne muzike te klasičnog bluesa.

Vlatko Stefanovski Trio će pružiti jedinstvenu priliku svima da na jednom mjestu i u jednoj noći poslušaju neke od najboljih makedonskih narodnih pjesama kao što je “Jovano, Jovanke”, da se opuste uz lagani blues, te da zajedno sa njima zapjevaju neke od najpoznatijih rock pjesama.

Posted by on 2013-02-05. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login