Volkswagen ne odbacuje mogućnost spajanja s Fiatom

Volkswagen

Volkswagen

Iako je do prije sedam dana tvrdio suprotno, prvi čovjek Volkswagena sada navodi kako je otvoren za razgovore o spajanju s Fiat Chryslerom (FCA).

“Ne odbacujem mogućnost razgovora”, rekao je izvršni direktor Volkswagena, Matthias Muller, tokom predstavljanja godišnjih rezultata kompanije.

On je rekao da izvršnog direkatora FCA Sergija Marchionnea nije vidio mjesecima, ali mu je javno poručio da bi bilo dobro da svoje mišljenje kaže i njemu, a ne samo novinarima.

Marchionne već godinama zagovara konsolidaciju u automobilskoj industriji, a nakon Peugeotove kupovine Opela izjavio je kako će to povećati pritisak na Volkswagen da razmisli o spajanju s Fiat Chryslerom.

Muller tvrdi kako ne vidi utjecaj Peugeotova preuzimanja na Volkswagen, ali Reuters podsjeća kako je Muller na autosalonu u Ženevi kazao kako Volkswagen nije spreman na razgovore s bilo kime.

Posted by on 2017-03-18. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login