Vozači Formule 1 traže veću siguirnost

 Formula 1Vozači Formule 1 zatražili su od Međunarodne automobilističke federacije (FIA) povećanje zaštite u kokpitu, ali i kvalitetnije gume od 2017. godine.

Predsjednik Udruženja vozača Formule 1 Alexander Wurz poručio je kako su vozači jednoglasno zatražili da se što prije provede projekt zaštite glava vozača u kokpitima.

“Vozači misle da je vrijeme da se u F1 uvede dodatna zaštita. Istraživanja stručnjaka FIA-e su kvalitetna i postoje jasna rješenja. Sasvim je jasno kako su potrebne strukturne promjene na šasiji, no više od godinu dana niti jedan stručnjak nije rekao ništa protiv takvih suštinskih poboljšanja sigurnosti,” kazao je Wurz.

FIA već godinama pokušava pronaći rješenje za zaštitu glava vozača u otvorenim kabinama, ali se to pitanje našlo u središtu pažnje nakon tragičnih nesreća Julesa Bianchija i Justina Wilsona.

Vozači imaju prigovora i na postojeće gume, a Wurz je naglasio kako vozači traže gume koje idu brže u zavojima, ali i koje su sigurnije. Ekskluzivni dobavljač guma za Formulu 1, Pirelli već je duže vrijeme na meti kritik zbog kvalitete guma.

Posted by on 2016-01-26. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login