Vozači, oprez: Ceste mokre i vlažne, opasnost od odrona

snijeg, kolovozPretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Kolovoz je djelimično zasniježen na putevima: Livno-Šuica-Kupres-Bugojno, Kolo-Tomislavgrad-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bugojno-Novi Travnik, Nević Polje-prijevoj Komar i Semizovac-Olovo.

Zbog pada temperature tokom noći mogu se očekivati nailasci na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog najavljenog pogoršanja vremena, vozačima se savjetuje da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A1 na dionici Zenica -Tarčin vozi se po pretežno mokrom kolovozu, dok je kolovoz na dionici Zvirovići-Bijača za sada suh.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Posted by on 2015-03-05. Filed under Bugojno, Glamoč, Kupres, Livno, Novi Travnik, Olovo, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login