Vozačima se savjetuje da voze opreznije zbog povremene kiše

kiša, ulicaU većem dijelu BiH danas se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremene kiše, vozačima se savjetuje da voze opreznije i da drže odstojanje između vozila.

Zbog sanacionih radova u vremenu od 7.00 do 18.00 sati na snazi je zabrana kretanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

U toku su i sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Rajlovac-Jošanica (na lokalitetu potputnjak “Oštrik”). U vremenu od 20.00 do 6.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Do 10. maja  izvode se radovi na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Jošanica (u blizini petlje Podlugovi). Zbog toga su  trake za preticanje u oba smijera zatvorene (u dužini od oko 200 m). Radovi se izvode samo u toku radnog vremena, tako da se signalizacija u noćnim satima uklanja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Posted by on 2013-05-07. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login