Vožnja šestosjedom i panoramsko razgledanje Jahorine

Jahorina

Jahorina

Ovog ljeta posjetioci na bh. olimpijskoj planini Jahorini će imati priliku da uživaju u vožnji šestosjedom “Ogorjelica” i panoramskom razgledanju planine, svakog vikenda od 10 do 14 sati.

”Sve veći broj ljudi koristi priliku da pobjegne od gradske gužve, velike vrućine i uživa na čistom planinskom vazduhu. Jahorina u toplijim mjesecima tokom godine nudi izvanredne uslove za odmor u prirodi, daleko od gradske gužve, a temperature na planini ljeti su znatno ugodnije nego u gradu” – kazala je glasnogovornica Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović.

Angažman na razvoju ljetnog, sportskog i zdravstvenog turizma rezultirao je brojnim kampovi koji se održavaju na Jahorini.

Jovanović je kazala kako oni koji posjete Jahorinu mogu u hotelu “Bistrica” uživati u brojnim sadržajima u ljetnom periodu kao što su zatvoreni bazen, sauna, teretana, sala za stoni tenis i bilijar, sportski tereni za male sportove i travnati fudbalski teren, kao i bogatoj gastro ponudi.

Jahorina obiluje mnogobrojnim izvorima, a šume zauzimaju veliko prostranstvo. Ova planina nadomak Sarajeva ima povoljnije klimatske elemente koji blagotvorno djeluju na zdravlje.

Posted by on 2013-07-05. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login