Vraćaju se nesnosne vrućine: Čeka nas +40

vrućineTokom naredne sedmice u BiH biće pretežno sunčano vrijeme uz postepeni porast temperature, koja će mjestimično dostizati i 40 stepeni Celzijusa, rekao je za agenciju Srna dežurni u Federalnom hidrometeorološkom zavodu Ibrahim Smajlović.

On je naveo da će sredinom sedmice u BiH biti vruće uz postepeni porast dnevne temperature od 33 do 40 stepeni Celzijusovih.

Smajlović je dodao da je danas u BiH sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost, sa slabim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, a dnevna temperatura kreće se od 27 do 32 stepena Celzijusova.

Drugog dana vikenda biće pretežno sunčano vrijeme uz jutarnju temperaturu od 13 do 20 stepeni, a dnevna će iznositi od 28 do 33, na jugu do 37 stepeni Celzijusovih.

Statističke analize pokazuju da je avgust u pogledu srednje temperature iznad višegodišnjeg prosjeka, dok će mjesečna suma padavina biti ispod višegodišnjeg prosjeka.

Posted by on 2012-08-18. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login