WestHercegowina Fest: Regija u filmu, muzici i kratkoj priči

West Herzegowina FestWest Herzegowina Fest No.12. održat će se od 31.7. do 2.8.2014. godine u Širokom Brijegu u Borku uz rijeku Lišticu.

Što se muzičkog dijela tiče, festival i ove godine nudi bogat program. Tako će pored amaterskih bendova u konkurenciji nastupiti i velika imena izvan konkurencije.

Prvu večer, 31. jula, festival će otvoriti prošlogodišnji pobjednici, širokobriješki bend Pešes. Nakon njih će nastupiti poznati mostarski bend Zoster, koji su također nekadašnji pobjednici festivala, a večer će zatvoriti zadarski bend Postolar Triper.

Drugu večer festivala publiku će zabaviti nedavno osnovani mostarsko-ljubuški bend Jogi Pop, a nakon njih će nastupiti poznati splićani TBF, kojima će ovo biti već četvrti nastup na West Herzegovina Festu. Treću večer, 02. avgusta, festival će zatvoriti koncert Nene Belana & Fiumensa.

Osim muzičkog  dijela, u konkurenciji i izvan nje, kao i svake godine prikazivat će se kratki filmovi i biti će objavljene kratke priče, a najbolji radovi koje odabere žiri biti će nagrađeni vrijednim nagradama.

Posted by on 2014-07-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login