Wolfsburg zove izbjeglice na utakmicu Lige prvaka

Wolfsburg

Wolfsburg

Njemački bundesligaš Wolfsburg priopćio je da će na utakmicu Lige prvaka u utorak protiv moskovskog CSKA pozvati oko 1.200 izbjeglica.

Njemački viceprvak objasnio je ovaj potez željom da izbjeglicama ponudi “lijepu večer vrhunskog međunarodnog nogometa”, prenosi Tanjug.

Wolfsburg je ranije najavio da će izbjeglicama donirati po euro od svake prodane ulaznice, a ranije je pozvao 800 izbjeglica da besplatno prate utakmice na njihovom stadionu.

Njemački nogometni velikan Bayern iz Minhena ranije je donirao milion eura za pomoć izbjeglicama te najavio otvaranje trening kampa za one koji će se smjestiti u Minhenu.

Bayern će, kroz svoju nogometnu akademiju, u suradnji s gradom Minhenom, otvoriti i kamp za djecu, u sklopu kojeg će male izbjeglice imati osiguranu besplatnu hranu i školu njemačkog jezika.

Pomažu Bayern, PSG, Real, Roma…

Dogovoreno je i da će na prvu iduću ligašku utakmicu Bayerna na Allianz Areni, 12. rujna protiv Augsburga, s prvim timom kluba iz Minhena na teren istrčati i djeca izbjeglice.

Međunarodni olimpijski odbor je odlučio osnovati fond pomoći u iznosu od dva miliona dolara za izbjegličku krizu koja je pogodila Europu, a španjolski nogometni div Real Madrid objavio je da će donirati milion eura za pomoć izbjeglicama koje će biti primljene u Španjolsku.

I francuski nogometni klub Paris Saint Germain odlučio je donirati milion eura za pomoć izbjeglicama.

Francuski klub je odlučio donirati tu svotu fondaciji “Le Secours Populaire” i UNHCR-u, nadajući se da će novac biti dobro potrošen.

Roma se, također, uključila u akciju ”Nogometu je stalo”, dok će Porto i Dinamo donirati po euro od svake ulaznice u Ligi prvaka u akciji ”Zaigrajmo za izbjeglice”.

Posted by on 2015-09-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login