YIHR BH organizirao prvi tečaj protiv govora mržnje

 YIHR BH

YIHR BH

U cilju podizanja svijesti o problemu i zbog educiranja, prije svega mladih osoba, o govoru mržnje, Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR BH) danas je organizirala “Brzi tečaj protiv govora mržnje” u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju.

Na tečaj se prijavilo više od 140 mladih ljudi iz oko 40 bh. gradova, a koji su demonstrirali visok stupanj motiviranosti i entuzijazma da djeluju protiv govora mržnje u svojim sredinama.

Oni su imali priliku slušati predavanja 15 predavača, koji su na efikasan način, kroz interaktivne sesije, upoznali ih o ovom problemu.

U okviru ovog brzog tečaja YIHR BH je nastojo osvijestiti, senzibilirati i podučiti mlade ljude o efektivnim načinima djelovanja da bi oni u svom djelovanju i lokalnim zajednicama iz kojih dolaze mogli da utječu na stanje oko sebe.

Generalni zaključak tečaja jeste da postojeće organizacije koje se bave ljudskim pravima u BiH, kao i sami građani, imaju načelan stav u vezi sa govorom mržnje vezanim za konstitutivne narode i nacionalne manjine, te potrebu prevencije i kažnjavanja takvih slučajeva.

Inicijativa mladih za ljudska prava nastavlja djelovanje u ovom pravcu i već će u januaru i februaru 2014. godine, zbog izuzetno velikog broja zainteresiranih i prijavljenih kandidata, ponoviti tečaj o temi govora mržnje, priopćio je YIHR BH.

Posted by on 2013-12-21. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login