Za otvaranje Jazz Festa Sarajevo dvostruki koncert umjetnika

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo ove godine bit će održan od 7. do 10. novembra, a atraktivan koncertni program bit će realiziran na nekoliko lokacija – u Narodnom pozorištu, Domu policije, Sarajevskom ratnom teatru i Klubu 1, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Jazz Fest Sarajevo
Jazz Fest Sarajevo

Za otvaranje Festivala 7. novembra bit će upriličen dvostruki koncert brilijantnih umjetnika i njihovih aktuelnih projekata.

Nastupit će DrummingCellist odnosno Kristijan Krajnčan, slovenski umjetnik koji svira violončelo i bubnjeve i koji uz live sampling istražuje mogućnosti oba instrumenta. Krajnčan će izvesti vlastite kompozicije, uz djela Arvo Parta, pokazujući zbog čega je kritika njegov solo nastup ocijenila “izvanrednim projektom kojem nema ravnog u svijetu”.

Nakon DrummingCellista, nastupa Adam Ben Ezra. Sjajni multiinstrumentalista nije samo internetska zvijezda već muzičar sa respektabilnom karijerom koji je kontrabas kao muzički instrument stavio u središte pažnje, otvarajući muzici i publici nove muzičke horizonte. Muzicirajući na kontrabasu, klaviru i klarinetu, uz live sampling, Ben Ezra pokazuje očaravajuću tehniku dok njegovi nastupi ostavljaju bez daha.

Bit će to početak 23. izdanja najstarijeg bh. međunarodnog muzičkog festivala koji je ove godine dobio evropsku nagradu za odvažan program u konkurenciji svih evropskih festivala i organizatora muzičkih programa, promovirajući Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao važno mjesto izvrsnih koncertnih sadržaja uz standardno vrhunsku produkciju.

Ulaznice po cijeni od 20, 24 i 28 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, online i na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Ista ulaznica važi za oba nastupa: DrummingCellist i Adam Ben Ezra.

Posted by on 2019-10-04. Filed under Jazz Fest Sarajevo, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login