Za ovogodišnji Jelen Demofest prijavilo se 457 bendova

Jelen Demofest Za ovogodišnji Jelen Demofest prijavilo se 457 bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Stigla je čak i jedna prijava iz Mađarske.

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, Hrvatske i BiH, što dokazuje da ove zemlje imaju najrazvijeniju demo scenu. Iz Slovenije je stiglo 14 prijava, Crne Gore 7, a iz Makedonije 4.

“Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jedno prijavu dobili mail u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar ‘upasti’ na Demofest. Zato mi postojimo” – istakla je gđa Brana Janković, direktor festivala.

Šestočlani žiri će do 15.06. preslušavati 914 pristiglih numera i ocjenjivati ih, a nakon toga ćemo, na osnovu pristiglih glasova, odrediti kojih 30 bendova će nastupiti na Jelen Demofestu od 17. do 19. jula na još uvijek nepoznatoj lokaciji u Banja Luci.

Rezultati konkursa i imena članova žirija će biti objavljeni 15.06. na zvaničnoj stranici festivalawww.demofest.org.

U saradnji sa Jelen pivom pokrenuto je glasanje na oficijelnoj stranici festivala (www.jelendemofest.org) u okviru kojeg publika ima priliku da glasa za dosadašnje pobjednike festivala iz proteklih 6 godina.

Posted by on 2014-04-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login