Za učešće u Jaeger Music Night prijavilo se 18 bendova

Jaeger Music NightZa učešće u četvrtom izdanju programa Jaeger Music Night 2012.  se prijavilo čak 18 bendova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Osim novih bendova, prijavili su se i bendovi koji su učestvovali i u proteklim izdanjima programa Jaeger Music Night, te se sada smatraju zrelijim za učešće, kao i bendovi koji zbog drugih okolnosti prije nisu mogli sudjelovati u programu, saopćeno je iz Pres-službe Jaeger Music Night.

Na konkursu su mogli učestvovati svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock’n’rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani BiH koji do prijave na konkurs nisu objavili samostalni nosač zvuka.

Pristigle prijave ocijenit će žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jaegermeistera za BiH, s Branom Jakubovićem na čelu iz benda Dubioza Kolektiv, a bendovi finalisti će biti poznati do kraja maja.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće “Ekipa”, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Bendovi pobjednici proteklih izdanja programa Jaeger Music Night, “Berette” iz Širokog Brijega (2009.) i “Siledžije” iz Ljubuškog (2010.) već su izdali prve albume, dok na tome radi i prošlogodišnji pobjednik, bend “Polaroid Trip” (2011.) iz Sarajeva.

Izabrani učesnici Jaeger Music Nighta 2012 će i ove godine imati priliku da sviraju na plaćenim nastupima koji će se u sklopu programa održavati širom BiH i na kojima će se takmičiti u muzičkim duelima.

Bit će održana tri kruga takmičenja, a u svakom će biti eliminirani bendovi koji osvoje manje glasova. Svaki će nastup upotpuniti i gostovanje afirmiranih bendova iz BiH i regiona.

Za svoje favorite glasat će publika, i to na tri načina – tokom svirki, putem web sitea www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici.

Pobjeda u jednom obliku glasanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se takmičiti u programu Jaeger Music Night 2012.

Posted by on 2012-05-22. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login