Za Vrećin koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama tražila se karta više

Božo Vrećo

Božo Vrećo

Pred rasprodanim atrijem Kneževa dvora u Dubrovniku, u sklopu programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu navečer nastupio je Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih izvođača sevdaha novijeg doba.

Kako su naveli iz Igara, “New York Times” ga je opisao kao “čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše”.

Na svom dubrovačkom koncertu u Dvoru, uz tradicionalne sevdalinke, Vrećo je izveo i one autorske. On je jedini koji sevdalinke piše i stvara čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina otkako nisu pisane nove sevdalinke.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. Iz Dubrovačkih ljetnih igara ističu kako je u nekoliko je navrata izjavio da je njegova najveća ‘iskopina’ bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem.

Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom “Pandora”.

Uskoro izlazi i njegov peti album, “Božo Vrećo – live in Paris”, snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Na sinoćnjem koncertu nastupio je uz pratnju Đele Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule, a zbog velikog interesa publike u prodaji su nekoliko dana prije nastupa bile i dodatne ulaznice.

Posted by on 2017-08-10. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login