Začini i namirnice koje uništavaju seks

seksPostoji mnogo faktora koji će naš seksualni život učiniti boljim ili lošijim.

Među njih spadaju začini i namirnice koje svakodnevno konzumiramo. Pored onih koje nam poboljšavaju seksualni život, tako postoje i one koje će ga pokvariti.

Namirnice i začini koji najčešće loše utiču na naš seksualni život su so, soja, namirnice u konzervi, trans masti i šećer.

Visok unos natrijuma je jedan od glavnih krivaca za visok krvni pritisak, koji, sudeći po najnovijoj studiji, izaziva erektilnu disfunkciju koja ne može biti tretirana lijekovima namijenjenim za poboljšanje libida.

Studija koju je sproveo Univerzitet Harvard otkrila je da ishrana bogata sojom može dovesti do erektilne disfunkcije. Do ovoga dolazi zbog toga što soja povećava nivo estrogena u organizmu i smanjuje nivo testosterona.

Unutar svake konzerve nalazi se hemikalija Bisfenol A. Muškarci koji su izloženi visokom nivou ove hemikalije imaju četiri puta veće šanse da dobiju erektilnu disfunkciju i sedam puta veće šanse za probleme sa ejakulacijom.

One su najgori makro-nutrijenti za zdravlje kardiovaskularnog sistema, a uspješna erekcija zavisi od zdravlja srca i njegovog pravilnog rada.

Istraživanja su pokazala da se nivo testosterona smanjuje i za 25 posto kada imamo previše šećera u krvi, a kada se nivo testosterona spusti, to utiče na erekciju.

Posted by on 2014-03-23. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login