Zagreb uskoro bez reklama u užoj gradskoj jezgri

Zagreb

Zagreb

Na Trgu bana Jelačića i Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu, uskoro će biti  zabranjeno postavljanje reklama i reklamnih panoa na zgrade, a već postavljeni trebaju biti uklonjeni najkasnije do proljeća sljedeće godine.

To je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a o prijedlogu izmjena i dopuna odluke o komunalnom redu raspravljat će gradski zastupnici na sjednici Gradske skupštine, 29. avgusta.

U obrazloženju odluke Bandić navodi kako su se u užem središtu grada godinama postavljale reklame i reklamni panoi svih tipova i veličina, i to na krovne površine, balkone, pročelja zgrada, fasadne skele, zbog čega je narušen izgled stare gradske jezgre, posebno Jelačićevog i Cvjetnog trga.

Prihvate li taj prijedlog, bit će zabranjeno postavljanje reklama i reklamnih panoa na krovne površine, pročelja zgrada i fasadne skele na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra Preradovića, osim reklamnih natpisa, natpisa i firmi u zoni prizemlja,  u skladu sa Pravilnikom o postavljanju zaštitnih naprava, firmi, natpisa, jarbola, reklama i reklamnih panoa.

“Vlasnici već postavljenih reklama i reklamnih panoa na krovnim površinama, pročeljima zgrada i fasadnim skelama na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra Preradovića, dužni su ih ukloniti do 1. marta 2014”, stoji u prijedlogu.

Također, uskoro bi na snagu mogao stupiti novi režim parkiranja u Zagrebu.

Naime, na istoj sjednici, također na Bandićev prijedlog, zagrebački vijećnici odlučit će da li će besplatan parking od sada biti moguć samo u ulici u kojoj ste prijavljeni da živite. Također, novost će biti i ta da vlasnici više zone neće više moći s istom kartom parkirati u nižim zonama, kao što je to sada bio slučaj…

Posted by on 2013-08-20. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login