Zaplijenjeno 10 kilograma marihuane

marihuana

marihuana

Policija je na području općine Stolac zaplijenila 10 kilograma marihuane i uhapsila jednu osobu u naselju Buna, južno od Mostara, potvrđeno je Srni u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona. Akciju je izveo MUP HNK-a u saradnji s Centrom javne bezbjednosti (CJB) Trebinje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK-a Srećko Bošnjak nije mogao iznijeti više detalja o akciji, potvrdivši da je zaplijenjeno oko 10 kilograma droge.

”Deset kilograma marihuane zaplijenjeno je na području općine Stolac, a osoba koja se dovodi u vezu s tim uhapšena je u naselju Buna, južno od Mostara”, rekao je Bošnjak.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen muškarac iz Trebinja nad kojim još traje kriminalistička obrada, a sutra tokom dana bi trebalo da bude predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Komesar policije MUP-a HNK-a Amir Begić potvrdio je da je ovo rezultat zajedničkog rada s CJB u Trebinju.

On je povodom ove akcije za sutra najavio konferenciju za novinare kojoj će prisustvovati i načelnik CJB Trebinje Goran Zubac sa pomoćnicima.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-10. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login