Zašto žene glume orgazam?

seksIstraživanje je pokazalo da je trećina žena koje su imale problema sa seksualnim uzbuđenjem nakon glumljenja orgazma, uspjela da doživi i pravi orgazam, iako njihovi partneri nisu dobili nikakva “uputstva”.

Osim što glumljenje orgazma olakšava put do pravog, istraživanja su pokazala da čak 92 posto ispitanica vjeruje da će glumljenjem orgazma i pohvalama podići samopouzdanje svog partnera, a time i popraviti svoj seksualni život.

Žene koje glume orgazam vrištanjem i određenim vokabularom pokušavaju da stimulišu partnera i pomognu da se osjeća zadovoljan sobom.

Naučnici su vokalizaciju žena tokom seksa podijelili u nekoliko kategorija, od stenjanja, vrištanja do zapovjedi u stilu “da, da”, “još” i ”brže”.

Žene dok glume orgazam obično upotrebljavaju sve ove vokalne tehnike, kako bi što više stimulisale muškarca.

Iako se muškarcima glumljenje orgazma može činiti kao čin izdaje, žene to rade iz najbolje namjere i to prvo kako bi ugodile svom partneru i ojačale njegov ego.

Posted by on 2015-03-07. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login