Zatražena dozvola za izgradnju mosta preko Save

 Gradiška (Bosanska Gradiška)

Gradiška (Bosanska Gradiška)

Ministarstvo građevinarstva i prostornog uređenja Hrvatske zaprimilo je od Građevinskog fakulteta u Zagrebu zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške.

Uz zahtjev su priloženi primjerak glavnog projekta i punomoć Građevinskom fakultetu.

“Zahtjevu nisu priložene potvrde na glavni projekt, te Sporazum između Hrvatske i BiH kojim se uređuje pitanje izdavanja građevinske dozvole za ovaj međudržavni most”, kažu u Vladi Hrvatske.

Navodi se i da je 31. jula upućen dopis Hrvatskim vodama radi obračuna i naplate vodnog doprinosa.

Most na rijeci Savi kod Bosanske Gradiške bit će spojen brzom cestom s autoputem za Beograd kod Nove Gradiške. Trasa puta ići će oko jedan kilometar sjeverozapadno od postojećeg starog mosta.

Zajednička komisija u kojoj su predstavnici “Autoputeva Republike Srpske”, “Hrvatskih cesta” i preduzeća Federacije BiH dogovorila je do se kraja godine raspiše tender za izvođača radova.

Hrvatska treba da izda građevinsku dozovolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiše, a Republika Srpska da da saglasnost.

Gradnju mosta, čija je ukupna vrijednost 50 miliona eura, popola će finansirati Hrvatska i Republika Srpska. Hrvatska, kako je to ranije rečeno, ima obezbijeđena sredstva za gradnju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da dobio je uvjeravanja od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Siniše Hajdaša Dončića da će hrvatska Vlada u naredne dvije godine izdvojiti svoju polovinu sredstava za izgradnju mosta.

Posted by on 2012-08-15. Filed under Ekonomija, Gradiška (Bosanska Gradiška), Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login