Zatvorene plaže na Floridi zbog najezde morskih pasa

Morski pas

Morski pas

Prekrasne pješčane plaže diljem južne Floride zatvorene su za kupače zbog nekoliko desetaka hiljada morskih pasa koji su se, mjesec dana kasnije od očekivanog, dali u redovnu migraciju s juga na sjever.

Vlasti na turistički popularnom jugu Floride zabranile su kupanje zbog nekoliko desetaka hijlada morskih pasa koji su primjećeni u plićaku 50-ak metara od obale. Samo u Palm Beachu izbrojano ih je 15-ak hiljada.

Stručnjaci kažu da je vrlo vjerovatno riječ o uobičajenoj migraciji tih opasnih životinja, koja je ove godine nastupila u pomalo neuobičajenom trenutku, oko mjesec dana kasnije nego što se očekivalo.

Morski psi svake zime iz voda kod Floride idu sjevernije do savezne države Sjeverne Karoline.

Na svim su plažama postavljene ploče s natpisima o zabrani kupanja, a za svaki slučaj diljem obale su raspoređeni i spasioci, koji paze da se netko nesmotren ili pretjeranog avanturističkog duha ne bi slučajno odvažio na rundu plivanja s morskim psima.

– Ljudi moraju paziti i poštivati upozorenja. Srećom, ovo je javna plaža i ima spasioce koji o svemu brinu. S morskim psima se ne bi smjelo igrati, kaže Elizabeth Horrowitz iz Palm Beacha, koja na jednoj od tamošnjih prekrasnih pješčanih plaža ima kuću.

Posted by on 2013-03-08. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login