Zatvorenici pripremili poklon za papu

dar skupine zatvorenika Kazneno popravnoga zavoda ZenicaU ured nadbiskupa metropolita vrhbosanskoga kardinala Vinka Puljića stigao je dar skupine zatvorenika Kazneno popravnoga zavoda Zenica koji su namijenili za papu Franju, javlja KTA.

Sestra jednoga od zatvorenika donijela je dar i predala ga osobnom kardinalovom tajniku don Branku Juriću, koji se zahvalio na daru i obećao kako će dar biti uručen papi Franji u Apostolskoj nuncijaturi u BiH.

Riječ je o drvorezbarskom djelu koje prikazuje Isusovu posljednju večeru s apostolima, a djelo je izrađeno po uzoru na poznato djelo Leonarda da Vincia nastalog pred kraj 15. vijeka.

Na poleđini stoji napisano: “Svetom ocu papi Franji! Sveti Oče, ispunili ste srećom našu dušu i srce samim dolaskom u našu državu Bosnu i Hercegovinu. Jako nam je žao što se ne nalazimo na slobodi kako bismo i sami uveličali Vaš dolazak i boravak u Bosni i Hercegovini. I mi osuđenici imamo želju da ljudi u svijetu žive u miru, zajednici i sreći, te da se međusobno pomažu bez obzira koje su nacije, vjeroispovijesti ili rase, kao što to radimo mi paćenici – osuđenici u zatvoru. Molimo Vas da kao mali znak pažnje prihvatite naš poklon koji smo s ljubavlju u zajednici izradili za Vas – našeg Svetog Oca. Pozdravljamo Vas i želimo Vam sve najbolje – osuđenici iz Kazneno popravnoga zavoda Zenica: Dino Muftić, Vedran Gavrić, Velid Huskanović, Hanas Šehović, Haris Bečirspahić”.

Posted by on 2015-05-29. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login