Završena kvalifikacijska takmičenja sportskih igara mladih

igre mladihBH Telecom Sportske igre mladih su nakon dva mjeseca održavanja takmičenja u 19 bh. gradova stigle do finalnog dijela.

U Zvorniku i Prijedoru su održana i posljednja kvalifikacijska takmičenja, a više od 800 mališana je učestvovalo u ova dva grada.

Najbolji košarkaši iz Zvornika su ekipa “Leteći Medvedići”, dok su najbolji nogometaši u mlađoj kategoriji ekipa “Fair-play”, te u starijoj kategoriji dječaci ekipe “Drina” iz Zvornika.

Prijedorčani su pokazali da su odlični košarkaši, a u uzbudljivoj završnici između ekipa “Leteći smigl” i “Hunters”, put za Sarajevo su zasluženo osigurali dječaci iz ekipe “Hunters”.

Pobjednice u odbojci su djevojčice iz ekipe “Block Out”.

Nakon skoro dva mjeseca takmičenja i 19 bh. gradova, 23.146 učesnika Igara su bogatiji za jedno novo, nezaboravno iskustvo. Najbolji među njima su spremni i za veliko finalno takmičenje, koje će biti održano u Sarajevu od 22. do 26. augusta, saopćio je organizator.

Posted by on 2012-08-21. Filed under Prijedor, Sarajevo, Sport, Vijesti iz BH gradova, Zvornik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login