Završena manifestacija ‘Dani Srebrenice’

Srebrenica

Srebrenica

U Domu kulture u Srebrenici sinoć je završena kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice”.

Učenici osnovnih i srednjih škola popunili su veliku salu Kulturnog centra do posljednjeg mjesta. Prezentovali su svoje literarne i likovne radove, a pripremili su i performans, kojim su skrenuli pažnju javnosti na značaj očuvanja životne sredine i promjene ekološke svijesti.

Manifestacija je i ove godine donijela niz kulturno-sportskih ali i zabavnih sadržaja. Procjene su da je događaje na manifestaciji pratilo više od 6.000 posjetilaca.

“Prethodnih deset dana pokazali smo toliko različitosti, ali ustvari sve je to sličnost koja povezuje ove ljude koji žive u Srebrenici. Rezultat toga je ovaj program”, izjavio je za Agenciju FENA Nermin Alivuković, izvršni direktor manifestacije.

Najviše pažnje publike privukla je smotra folklora na kojoj je bilo oko 1.000 učesnika folklornih ansambala iz Hrvatske i BiH.

I ove godine su posebno bile interesante bajkerske igre, a veliki broj posjetilaca okupili su koncerti narodne i rok muzike. Institucijama, organizacijama i zaslužnim pojedincima za organizovanje manifestacije uručene su nagrade i zahvalnice.

Ovogodišnji “Dani Srebrenice” organizovani su pod sloganom „Naše vrijednosti u različitostima“.

Posted by on 2013-06-03. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login