Završetak radova na graničnom prijelazu u Gradišci do kraja juna

Gradiška (Bosanska Gradiška)

Gradiška (Bosanska Gradiška)

Radovi na proširenju postojećeg graničnog prelaza prema Hrvatskoj u Gradišci odvijaju se punim intenzitetom i bit će okončani do polovine juna, kažu u opštinskoj upravi.

U toku je izgradnja posebne trake za kamione, čiji će pristup prijelazu biti regulisan semaforom.

“Izgradnja dodatnog prihvata za 60 kamiona i novog prilaznog puta do graničnog prijelaza bit će okončana do polovine juna”, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove Slobodan Vidović.

Iz opštinske uprave navode da će biti dovoljno vremena da se isproba funkcionisanje novog režima saobraćaja. Granični prijelaz u Gradišci će, osim prijelaza u Bijači, biti jedini preko koga će se odvijati promet robe animalnog porijekla nakon ulaska Hrvatske u EU.

Paralelno sa ovim radovima u toku su i pripreme za izgradnju novog graničnog prijelaza prema Hrvatskoj, koji će biti u funkciji tek po izgradnji novog mosta preko rijeke Save.

Završena je projektna dokumentacija, a u toku je proces dobijanja dozvole za građenje.

“Tokom ljeta će biti raspisan javni tender za započinjanje radova”, potvrđeno je Srni u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Posted by on 2013-05-27. Filed under Gradiška (Bosanska Gradiška), Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login