Zbog snijega neće biti odgođeno 19. kolo Premijer lige BiH

 snijeg, fudbalNećemo odgađati 19. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu zbog snježnih padavina. Postoji mogućnost da pomjerimo sve utakmice za nedjelju, iz razloga da klubovi imaju više vremena da očiste terene, istakao je za Anadolu Agency (AA) Milorad Lale, predsjednik Komiteta za takmičenje Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Lale kaže da bi prema vremenskim prognozama u svim dijelovima BiH snijeg trebao prestati padati tokom četvrtka, ali i da se ne očekuju nove padavine do konca predstojećeg vikenda.

„Ljudi u klubovima imat će vremena da pripreme terene. Jedino, ukoliko bi došlo do novih većih padavina mogli bi preispitati odluku kada igrati utakmice 19. kola“, rekao je Lale, dodavši da TK N/FS BiH nema pravo prebaciti 19. kolo u proljetni kalendar takmičenja, već da to mogu učiniti samo Izvršni odbor N/FS BiH i Odbor za hitnost kojeg sačinjavaju predsjednik Elmedin Begić, potpredsjednici Ivan Beus i Darko Ljubojević, kao i generalni sekretar Jasmin Baković.

„Odluku o odigravanju 19. kola u jesenjem dijelu šampionata ljetos je donio IO i samo je članovi ‘fudbalske vlade’ BiH mogu poništiti, te eventualno donijeti novu po kojoj bi 19. kolo bilo prebačeno za proljeće“, tvrdi Lale.

Ipak, i da žele 19. kolo prebaciti za proljeće članovi IO, prema Statutu N/FS BiH, morali bi zatražiti u pismenoj formi i mišljenje Komiteta za takmičenje N/FS BiH.

„Sutra je sjednica Izvršnog odbora. Da misle odgađati 19. kolo do sada bi tražili naše mišljenje. Dakle, ni sa njihove strane ne bi trebalo biti nikakve odgode“, smatra Lale, što je za Anadolu Agency potvrdilo i nekoliko članovi Izvršnog odbora N/FS BiH.

U posljednjem jesenjem 19. kolu Premijer lige BiH, zemlje koja je pod snijegom u pojedinim regijama do 50 centimetara i čijim se dijelovima danas teže saobraća, narednog vikenda trebali bi se sastati: Mladost (Velika Obarska) – Olimpic, Vitez – Radnik (Bijeljina), Travnik – Zrinjski, Zvijezda (Gradačac) – Slavija, Rudar Prijedor – Široki Brijeg, Velež – Čelik, Željezničar – Borac (Banja Luka), Sarajevo – Leotar.

Posted by on 2013-11-28. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login