Zbog snijega pojedina naselja u Banjoj Luci ostala bez struje

Banja Luka

Banja Luka

Pojedini dijelovi Banje Luke ostali su bez električne energije zbog snijega koji je sinoć počeo da pada u tom gradu, ali i drugim dijelovima BiH.

Iz Elektrokrajine su potvrdili da su bez električne energije ostala neka gradska i prigradska naselja. Riječ je o područjima koja nemaju elektromrežu kablovskog tipa, već nadzemnu mrežu, gdje je, usljed težine snijega došlo do kidanja vodova.

Struje nema u naseljima Petrićevac, Karanovac, Vrbanja, Šibovi, Motike, dio Česme, i ulica Ilije Garašanina.

U Elektrokrajini navode da bi tokom dana trebali biti otklonjeni svi kvarovi i normalizovano snabdijevanje strujom svih područja.

Snijeg je izazvao probleme i u odvijanju saobraćaja. U Auto-moto savezu RS-a su potvrdili da se saobraćaj odvija bez zastoja, ali usporeno i vrlo otežano, naročito na području Kneževa i Mrkonjić-Grada, gdje je protekle noći palo više od 30 centimetara novog snijega.

Prema informacijama zimskih službi, snijega ima po kolovozu iako su svi putevi čišćeni i posuti, naročito preko prevoja, a dežurne ekipe na terenu vrše nadzor nad svim dionicama i djeluju gdje god je potrebno.

Vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme, da voze veoma oprezno i bez rizičnih preticanja, da drže odgovarajuće odstojanje između vozila, te da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Posted by on 2013-02-03. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login