ZDK: Počeo upis u srednje škole

učionica, školaMinistarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) objavilo je danas javni poziv za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području ovog kantona u školskoj 2012/2013. godini.

Za gimnazije, tehničke i srodne škole, umjetničke i srednje škole za vjerske službenike, upis će trajati od 12. do 19. juna, dok će za srednje stručne škole upis trajati do 26. juna.

„U 32 srednje škole, bez škola sa područja općine Žepče, planirano je u 1. razrede upisati ukupno 4.455 učenika. Najviše mjesta ima u 12 srednjih škola u Zenici gdje se u 1. razrede može upisati 1.687 srednjoškolaca“, izjavio je Rasim Bajrić, rukovodilac Sektora za obrazovanje i nauku u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a.

Ukoliko se na osnovu konkursa u junskom upisnom roku ne upiše planirani broj učenika, onda će se drugi upisni rok sprovesti od 13. do 18. augusta za zvanja u srednjim školama, a od 13. do 23. augusta za zanimanja u stručnim školama.

Posted by on 2012-06-13. Filed under Breza, Doboj Jug, Kakanj, Maglaj, Olovo, Tešanj, Usora, Vareš, Vijesti iz BH gradova, Zavidovići, Zenica, Žepče. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login