“Zečija rupa” na sceni SARTR-a 25. i 26. januara

SARTRPredstava “Zečija rupa” bit će izvedena na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a 25. i 26 januara.
“Zečija rupa“ je nastala po tekstu Davida Lindsaya – Abaiera koji je svoju najveću noćnu moru, strah od gubitka djeteta, pretočio u ovaj biser savremene dramaturgije, za koji je 2007. godine dobio Pulitzerovu nagradu.

Predstavu je režirao Robert Raponja, gost iz Hrvatske, koji nije nepoznat našoj publici (režirao je predstave koje su naišle na izvanredan prijem publike: “Ay, Carmela“, “Caroline Neuber“, “To je raj, lutko moja“, “Zagrljenici“ i “U plamenu“).

I ovoga puta njegov angažman ukazuje da se radi o takvom tekstu koji ima emotivno uporište u životnim situacijama, često bolnim ali iskrenim, koje nikoga, ni glumce kao ni publiku, ne ostavljaju ravnodušnim.

“Zečija rupa“ je duboka, dirljiva drama sa iznenađujućim momentima briljantnog humora.

Glumački ansambl predvodi prvakinja SARTR-a Selma Alispahić, koja je u gotovo svim Raponjinim predstavama bila protagonistom, a ovog puta igrajući uz partnere Albana Ukaja, Maju Salkić, Jasenka Pašića i Anu Miu Milić, te gošću Halimu Mušić.

Predstava počinje u 20:00 sati, saopćeno je iz SARTR-a.

Posted by on 2012-01-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login