Željezničar se u sudijskoj nadoknadi oprostio od Evropske lige

Željezničar Željezničar je remizirao sa Metalurgom iz Skoplja u sklopu uzvratnog susreta 2. pretkola Evropske lige, rezultatom 2:2. Nogometaši Željezničara su se ovom remijem oprostili od daljeg takmićenja u okviru Evropske lige.

Plavi su bili bolja ekipa na terenu tokom većeg dijela prvog poluvremena, a nagrada za dobru igru stigla je već u 16. minuti. Nabacio je Bajić, a loptu u vlastitu mrežu u gužvi je skrenuo Dodevski.

Prekrasnim golom Riada Bajića, Željezničar je protiv Metalurga poveo sa  2:0 u 54. minuti. Mladi napadač Željezničara asistirao je kod prvog, a zatim zabio drugi gol za sigurno vodstvo svog tima.

Metalurg je uspio smanjiti na 2:1 golom Radeskog u 62. minuti. Kada se mislilo da će utakmica završiti pobjedom Željezničara, gosti iz  Skoplja su u sudijskoj nadoknadi uspjeli izjednačiti rezultat na 2:2. Strijelac pogotka bio je Krstev u 92. minuti. Željezničar se sa ovim remijem oprostio od daljeg takmičenja u Evropskoj ligi dok će Metalurg iz Skoplja u treće pretkolo.

Posted by on 2014-07-23. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login