Željeznice FBiH najavile generalni štrajk 8. jula

Željeznice FBiHSindikat traži da radnicima do 30. juna bude isplaćena plata za maj, te topli obrok i materijalni troškovi za mart, april i maj.

Samostalni sindikat izvršnog osoblja infrastrukture Željeznica Federacije BiH najavio je da će 8. jula organizovati generalni štrajk, ukoliko radnicima do kraja mjeseca ne budu isplaćene zaostale plate, topli obrok i materijalni troškovi.

Sindikat traži da radnicima do 30. juna bude isplaćena plata za maj, te topli obrok i materijalni troškovi za mart, april i maj, saopšteno je nakon današnje sjednice Upravnog odbora ovog sindikata.

Od poslovodstva se traži da do kraja mjeseca uplati kredite i ostale obustave od dijela isplaćenih plata za mart i april, kao i striktno poštivanje Pravilnika o zaštitnoj i službenoj odjeći i obući.

Iz sindikata navode da će u generalni štrajk stupiti zbog ugroženih ekonomsko-socijalnih prava radnika u svim poslovnim područjima Željeznica FBiH.

O organizovanju generalnog štrajka biće obaviješteni generalni direktor Željeznica FBiH, predsjednik Nadzornog odbora, te federalna Vlada i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija.

Posted by on 2014-06-21. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login