Željeznice FBiH – Vozovi prema jugu ponovo redovno saobraćaju

Talgo voz

Talgo voz

Brzi putnički voz Sarajevo – Čapljina – Sarajevo (s polaskom u 16.26 sati iz Sarajeva) i lokalni putnički voz Sarajevo – Konjic – Sarajevo (s polaskom u 15.49 iz Sarajeva) od četvrtka će biti ponovo uvedeni u redovan putnički saobraćaj.

Iz Željeznica Federacije BiH saopćeno je da će redovni brzi voz iz Čapljine polaziti svakog jutra u 05.52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08.32 sati.

Iz Sarajeva prema Čapljini polazak voza je u 16.26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19 sati.

Lokalni voz iz Konjica će polaziti svakog jutra u 05.19 sati, a u Sarajevo stizati u 06.42 sati, dok je iz Sarajeva prema Konjicu polazak voza u 15.49 sati, a u Konjic će stizati u 17.12 sati.

Sezonski voz na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo (s vezom prema Neumu i Makarskoj) saobraćat će od 15. juna do 31. augusta. Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07.01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09.35 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.59 sati.

– Sve putnike Željeznica FBiH, na željezničkoj stanici Čapljina, čekat će autobusi kojima se mogu prevesti do Neuma i Makarske. Napominjemo da je autobusna povratna veza svakodnevna do Neuma, dok je autobuska linija prema Makarskoj obezbijeđena samo u odlasku iz Čapljine. Oba voza koja povezuju Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružat će putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacija i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH – saopštila je Služba za odnose s javnošću ŽFBiH.

Posted by on 2017-06-07. Filed under Čapljina, Jablanica, Konjic, Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login