Željko Lučić prvi put u Sarajevu

 Željko Lučić

Željko Lučić

Nakon uspješnog koncerta američke umjetnice svjetskog glasa Denyce Graves održanog u oktobru prošle godine, Fondacija za muzičke umjetnosti u aprilu organizira još jedan koncert u okviru projekta DoReMi&Vi.

Na koncertu 19. aprila u Narodnom pozorištu Sarajevo predstavit će jednog od najboljih svjetskih baritona današnjice, Željka Lučića, koji nastupa u najznačajnijim opernim kućama poput njujorškog Metropolitana, londonske Kraljevske opere ili milanske Scale.

Lučić iza sebe ima 23 glavne uloge u Verdijevim operama te je postao sinonim za opere čuvenog kompozitora. Ovu koncertnu sezonu Lučić je u Metropolitanu obilježio glavnom ulogom u Rigolettu, a o njegovim izvedbama pisali su New York Times, Wall Street Journal i Financial Times hvaleći umijeće ovog baritona.

Na premijernom Lučićevom koncertu u Sarajevu sudjelovat će i Hor Opere Narodnog pozorišta te Sarajevska filharmonija kojom će dirigirati maestro Ivo Lipanović.

Na repertoaru će se naći neke od najljepših i najpoznatijih opernih arija iz opusa Giuseppea Verdija poput Nabucca, Macbetha ili Rigoletta, a gosti koncerta će biti sopranistica Aida Čorbadžić, bas Ivan Šarić i tenor Amir Saračević.

Fondacija za muzičke umjetnosti i ovim koncertom nastavlja predstavljati neke od najboljih svjetskih muzičkih umjetnika u Sarajevu što obećava vrhunski muzički događaj za koji ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta. Cijena ulaznica iznosi 20, 35 i 50 KM. Više informacija na www.maf.ba.

Posted by on 2013-03-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login