Žene masturbiraju barem jednom sedmično

masturbacija

masturbacija

Većina žena masturbira najmanje jednom sedmično, prema novoj studiji objavljenoj u časopisu Journal of Sex Research.

Istraživači sa Univerziteta Arizona State ispitivali su žene raznih dobi, rase, društvenih klasa i spolne orijentacije.

Pokazalo se da sve žene masturbiraju, barem ove koje su pristale na razgovor o svojoj seksualnosti.

Sve su izjavile da su masturbirale barem jednom u životu, iako su njihovi odgovori bili u rasponu od samo nekoliko puta do barem jednom dnevno.

Njih 18 od 20 prijavilo je da koristi ​​seksualna pomagala bilo solo ili s partnerom.

Iako su žene razmišljale uglavnom pozitivno oko masturbacije, kažu da ih frustrira kada ne mogu doživjeti orgazam ili ako moraju masturbirati zato jer ih partner nije doveo do orgazma.

Nekoliko žena u istraživanju je reklo da smatraju da muškarci češće masturbiraju i da je vjerovatnije da to čine redovno. Neke su istakle da masturbiraju sa svojim partnerima i da to rade ispred njih ili za vrijeme seksa, a rjeđe solo.

Pojedine su usporedile masturbaciju s pranjem zuba, dakle rade to na dnevnoj bazi, a neke to obožavaju raditi ujutro pod tušem jer im to uljepša dan.

Masturbacija žene čini sretnima.

Mnoge su izjavile da je solo seks način da su u skladu sa svojim tijelom, te istakle velike dobrobiti masturbacije kao što je osjećaj radosti, zadovoljstva, zabava, ublažavanje stresa.

Posted by on 2014-04-19. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login