Zenica: Prezentirani DAAD programi stipendija studentima Univerziteta u Zenici

Zenica

Zenica

U prostorijama Fakulteta za metalurgiju i materijale u Zenici održana je prezentacija Njemačke akademske službe za razmjenu (DAAD – Deutscher Akadmischer Austauschdienst). Prezentacija je imala za cilj upoznati studente Univerziteta u Zenici o stipendijama koje ova služba nudi.

Prisutnima se obratila  Heike Link (DAAD-lektorica) te Jasna Letić-Bešović, u ime Njemačke ambasade, koja je ujedno i savjetnica za stipendije. Studentima su predstavili uslove i pogodnosti studiranja uz DAAD stipendije, te uslove koji su potrebni da bi se stipendija ostvarila.

Za studente je posebno bilo interesantno izlaganje dr. Edina Berberovića, zaposlenika Univerziteta na Mašinskom fakultetu, koji je kroz svoje školovanje bio jedan od stipendista DAAD službe, te im prenio svoja iskustva sa navedenom službom tokom svog studiranja.

Program stipendiranja DAAD je namijenjen studentima postdiplomskog studija, odnosno polaznicima master i doktorskog studija.

Posted by on 2012-05-18. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login