Zeničani od danas mogu besplatno na Smetove

Zenica, Smetovi, skijanje

Zenica, Smetovi

U okviru realizacije projekta “Zimovanja djece i omladine” i zbog znatno povećane zagađenosti zraka u Zenici koja je naročito izražena posljednih dana, građani Zenice će od danas moći će koristiti besplatan autobuski prijevoz na lokalitet Sportsko-rekrativnog centra Smetovi.

Organizatori ovog interventnog projekta su planirali da svaki dan budu četiri polaska autobusa – od 9, 10, 11 i 12 sati, a povratak je obezbjeđen u 13.30, 14.30, 15.30 i 16.30 sati.

Za realizaciju ove projektne aktivnosti Vlada ZDK-a je, iz Fonda za zaštitu okoline u okviru resornog ministarstva, izdvojila 6.000 KM.

Na ovaj način najugroženije kategorije stanovništva, a to su djeca i mladi, zatim starije osobe i hronični bolesnici, u periodu od 3. do 19. januara će dobiti priliku da besplatno odu na čist zrak na izletište Smetovi, udaljno od centra grada oko osam kilometara.

Posted by on 2014-01-03. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login