Zeničko NE spalionici u Raspotočju

Zenica

Zenica

‘Ne – spalionici animalnog otpada u naselju Rasporočje!’, – jednodušno su poručili prisutni na  javnoj raspravi o Studiji o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za izgradnju postrojenja Centra za mehaničko-termičku obradu otpada u naselju Raspotočje u općini Zenica, koju je raspisalo Ministarstvo okoliša Federacije BiH na zahtjev zeničkog komunalnog preduzeća ‘Alba’.

Predsjednik ove mjesne zajednice, Šefik Huseinspahić najavio je mogućnost pisanja peticije, odnosno poduzimanje svih mogućih zakonom dozvoljenih mjera čime će se nastojati spriječiti uspostava postrojenja za termičku obradu animalnog otpada u naselju koje broji više od tri hiljade stanovnika.

Direktor zeničke Albe, Muhamed Begagić je izjavio da nema ništa protiv da se spalionica izmjesti na drugu lokaciju, ako tako odluči Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

U javnoj raspravi učestvovali su brojni Zeničani.

Posted by on 2011-11-18. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login