Zeničko proljeće od 20. marta do 12. aprila

ZenicaPerformansom koji će biti izveden u prostoru Gradske kafane 20. marta u 11 sati zvanično će biti otvorena 15. međunarodna kulturna manifestacija “Zeničko proljeće“. Moto ovogodišnjeg “Zeničkog proljeća“ glasi: “Mladi mogu sve“.

Manifestacija će trajati do 12. aprila i u tom periodu umjetnici iz BiH, Francuske, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Gruzije predstavit će se s 25 programskih sadržaja: 11 muzičkih, šest likovnih i pet književnih programa. U okviru manifestacije bit će i tri skupa o umjetnosti i historiji.

“Zeničko proljeće je niskobudžetni festival čija programska orijentacija rezultira između ostalog i zadržavanjem najvećeg dijela novca u domaćim kulturnim ustanovama“, izjavio je Zijad Softić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i predsjednik Savjeta za kulturu koji je vršio selekciju prijava za učešće na “Zeničkom proljeću“.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login