Ženska mreža Hrvatske: Vlada mora raditi na zaustavljanju ubojstava građanki

Ženska mreža HrvatskeNa Međunarodni dan žena objavljena je odluka o osnivanju radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o potvrđivanju tzv. Istanbulske konvencije, čime je konačno napravljen korak naprijed u postupku ratifikacije. No, u radnu skupinu imenovani su Ivan Prskalo iz Ordo luris Hrvatske i Ivan Munjin iz U ime obitelji, članovi organizacija koji se javno zalažu protiv ratifikacije navedene konvencije.

Istovremeno, riječ je o osobama koje nemaju nikakvog iskustva vezano za problematiku kojom se konvencija bavi, a njihovo imenovanje u radnu skupinu kontradiktorno je zadatku radne skupine i dovodi u pitanje stvarnu nakanu Vlade da ratificira Konvenciju.

Ženska mreža Hrvatske poziva Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da preispita odluku od imenovanju ta dva člana te da ratificira Konvenciju u što kraćem roku kako bi doprinijela zaustavljanju nasilja nad ženama koje je u posljednje vrijeme u Hrvatskoj sve učestalije.

Posted by on 2017-03-10. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login