Zidan: Ronaldo je najbolji igrač u istoriji fudbala

Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo

 Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane 

Svoje mišljenje o dvojici najboljih fudbalera današnjice, Lionelu Mesiju (Lionel Messi) i Kristijanu Ronaldu (Cristiano Ronaldo) dao je trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane). O tome ko je najbolji, strateg Reala nije se ni najmanje dvoumio.

Portugalac Kristijano Ronaldo peti put u karijeri osvojio je pretižno priznanje “Zlatna lopta” za najboljeg fudbalera u 2017. godini.

S osvojenom petom “zlatnom loptom” izjednačio se s najvećom zvijezdom Barselone Lionelom Mesijem, a u ovogodišnjem izboru pobijedio je upravo Mesija i Brazilca Neimara (Neymar).

Ronaldo, 32-godišnji igrač, ovo priznanje osvajao je 2008., 2013., 2014., 2016. i 2017., a Mesi 2009., 2010., 2011., 2012. i 2015. godine.

“On je najbolji igrač u istoriji fudbala”, prokomentarisao je ovogodišnji izbor nekadašnji francuski reprezentativac Zidan, osvajač “zlatne lopte” 1998. godine, koji je trenutno u ulozi Ronaldovog trenera.

“Kristijano Ronaldo je mnogo bolji od mene, što mi naravno ne smeta, jer sam imao dobru karijeru. Mnogo je bilo govora o njemu, ali ono što radi na terenu je fenomenalno. On stvara istoriju kluba i nadam se da će ovdje biti do kraja karijere”, rekao je Zinedin Zidan.
Ronaldo je u 412 utakmica u dresu Reala postigao 418 golova.

U osam sezona osvojio je tri naslova u Ligi prvaka, te dva naslova u Španiji, prenosi STA.

Posted by on 2017-12-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login