“Zimska čarolija” počela na Trgu slobode u Tuzli

Zimska čarolija, TuzlaGradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović otvorio je novogodišnji bazar “Zimska čarolija ” na Trgu slobode u Tuzli, na kojem će se u narednih deset dana predstaviti proizvođači slatkiša, meda, sokova, pekmeza i ostalih proizvoda domaće radinosti.

– Tuzlansko Udruženje obrtnika animiralo je 90 različitih firmi, proizvođača hrane i drugih djelatnika za učešće na ovogodišnjem bazaru– rekao je Imamović.

Istaknuo je da će u „Zimskoj čaroliji“ uživati posebno najmlađi jer će za njih biti organizovana proslava Dječje Nove godine, te podjela paketića.

– Sadržaj bazara obogatili smo postavkom klizališta višeg standarda, što je posjetitelje dodatno razveselilo uz razgledavanje suvenira – kaže Imamović.

Najavio je da će Grad Tuzla na Trgu slobode upriličiti interesantna dešavanja i za nastupajući katolički Božić, te ostale novogodišnje praznike sve do 2. januara.

Novogodišnji bazar bit će zatvoren 30. decembra, a organizirali su ga Udruženje obrtnika, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Tuzla.

Posted by on 2015-12-21. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login