Zmajevi idu na Stade de France po čudo

Bez nervoze, ali oprezno, na posljednju stanicu regularnog dijela kvalifikacija – Pariz otputovala je naša nogometna reprezentacija. Na korak smo od ostvarenja sna, ali prepreka je velika Francuska. Hladne glave i bez euforije, Zmajevi idu na Stade de France po čudo.

Uvjerljivom pobjedom nad reprezentacijom Luksemburga, bh. selekcija je ovog petka osigurala dodatne kvalifikacije, a eventualnim trijumfom u meču protiv Francuza našoj ekipi bio bi osiguran direktan plasman na Euro 2012. Trenutno, u Grupi D prva na tabeli je Francuska sa 20 bodova, slijedi BiH sa 19 bodova, te selekcije Rumunije i Bjelorusije sa po 13 bodova, Albanija sa 8 i Luksemburg sa 4 boda.

U Parizu se, kako je ovih dana najavljivano, očekuje veliki broj navijača koji će bodriti reprezentaciju BiH. Navijačka grupa BH Fanaticosi pozvala je danas svoje članove, ali i sve ostale bh. navijače da se ovog utorka u Parizu u 14:00 sati okupe na trgu Porte de Pantin, uz apel da ne koriste pirotehnička sredstva, posebno ne na stadionu, na kojem će našu selekciju bodriti samo navijačkim pjesmama.

Posted by on 2011-10-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login